Як змусити приставів виконувати свої обов’язки

Якщо рішенням суду боржника зобов’язали виплатити належну суму, це зовсім не означає, що він виконає припис в короткі терміни. Обов’язки щодо стягнення заборгованості після винесення судом рішення лежить на судових приставів. Однак, як показує практика, іноді повернути заборгованість буває непросто, тому що боржник всіляко приховується від правоохоронців, щоб відтягнути момент прощання зі своїми грошима або майном.

Звернутися за юридичною допомогою можна в колекторську компанію «Аль-Капоне», де буде роз’яснена процедура повернення боргу. Фахівці цього агентства мають великий досвід вирішення подібних ситуацій. Після укладення договору на надання юридичних послуг, вони візьмуть на себе роботу по стягненню боргу спільно зі службою судових приставів.

Якщo судовий пристав затягує виконавче впровадження, юристи компанії можуть оскаржити їх дiї або бездіяльність. Скаргу на судового пристава можна подати протягом 10 днів з того дня, коли пристав-виконавець виніс постанову, скоїв будь-яку дію, яка підтверджує факт його бездіяльності або відмовився від відводу. Скаргу можна подати в вищестоящий орган або арбітражний суд, а також до суду загальної юрисдикції.

Закон «Про виконавче впровадження» передбачає судове оскарження і адміністративне оскарження, а закон «Про прокуратуру» також містить норми, які дозволять оскаржити дії судового пристава.

Для эффективного стягнення заборгованості допомога таких професіоналів як в коллекторській компанії «Аль-Капоне». Вони допоможуть правильно скласти скаргу на дії або бездіяльність співробітників служби судових приставів. Спільними зусиллями можна змусити пристава виконувати свої обов’язки по стягненню боргу.